1.2. Választójegyzék létrehozás

Mielőtt bármilyen módon (egyedileg vagy automatizáltan) meghatároznánk, hogy kik egy évben a választók, létre kell hozni magát a választójegyzéket. A számítógép előtti világban ennek az felelt meg, amikor az üres papírt befűzték az írógépbe és ráírták a gyülekezet nevét és mondjuk hogy, 2012-es választójegyzék.

A választójegyzék létrehozás az Ariadne általános kezelésmódja szerint történik, a választójegyzék ablakban. (Az adatbevitellel kapcsolatos általános tudnivalókat itt találja: Új adat felvétele).

A választójegyzék adatai

Kezdete - vége

Azt az időszakot jelöli, amelyben a választójegyzék érvényes. Tehát nem azt, amely év vagy évek során történt befizetések figyelembe lettek véve a feltétel megállapításánál. Ha pl. a 2013. évre érvényes választójegyzéket állítjuk össze, akkor a kezdete 2013.01.01, a vége 2013.12.31 legyen.

Ez az adat nem befolyásolja az automatikus generálást csak a választójegyzék azonosításához szükséges.

Kötelező kitölteni.

Választójegyzék státusz

A program minden választójegyzéket megőriz a használat kezdete óta. A státusz értékével lehet megkülönböztetni a korábbi, már érvényteleneket az aktuális évben éppen érvényestől. Az újonnan létrehozott választójegyzéket a program összeállítás alatt állónak jelöli.

Tagok

Ha egy-egy személyt szeretnénk a választójegyzékhez adni, megtehetjük itt is. Erre van azonban kényelmesebb mód is, amiről az összeállításnál lesz szó.

Tipp

Javasoljuk, hogy ne itt adják hozzá a gyülekezeti tagokat a választójegyzékhez.

Jogcím

Az egyszerűsített választójegyzék összeállítás az itt megadott jogcímeket veszi figyelembe a tagok kigyűjtésénél. Több érték is megadható, akár különböző évekből is.

Tipp

Ha egy értéket már kiválasztott, akkor a billentyűzeten az Insert gombbal kérhet újabbat.