1.3. Utómunka

Az Ariadne legújabb változatában olyan új jelentések vannak, amelyeket internetes böngésző segítségével jelenít meg a program.

Megjegyzés

Ezekhez a funkciókhoz nem szükséges internet kapcsolat, illetve az Ariadne program semmilyen módon nem kapcsolódik az internethez, nem kér le és nem küld adatokat.

Többféle internet böngésző létezik, amelyek működésében árnyalatnyi különbségek vannak. Az ariadne jelentések a Mozilla Firefox-ra lettek optimalizálva. Célszerű ezért ezt a böngészőt telepíteni a gépére, ha korábban ez még nem történt meg.

Szólni kell ezután az Ariadnénak, hogy hol találja a Firefoxot és a jelentések papírra nyomtatásához a böngészőt be kell állítani, hogy a "szolgálati" közleményei ne jelenjenek meg.

 1. A Mozilla Firefox böngésző telepítése

  Ha még nincs a gépén a Mozilla Firefox, akkor keressen rá az interneten a "mozilla firefox letöltés" kifejezésre, és a találatok elején lesz a hivatalos firefox letöltő oldal. Egy cím, ahol most éppen ez elérhető: http://www.mozilla-europe.org/hu/firefox/

 2. Az Ariadne beállítása

  Be kell állítani az Ariadnéban a böngészőt. Ez a számítógép egyéb beállításait nem érinti, csak az Ariadnénak mondja meg, hogy milyen eszközt használjon.

  A beállítást az Ariadne Rendszer - Program beállítások menüpont alatt megjelenő ablakában történik. A Böngésző mezőben válassza ki a jobb oldali gomb segítségével a Firefox-ot. Valami hasonlót fog kapni:

 3. Firefox szolgálati közlemények eltüntetése

  • Indítsa el a Mozilla Firefox programot és a File - Oldalbeállítás menüpontot válassza ki

  • a megnyíló ablakban állítsa be a következőket:

  Formátum és beállítások fülön

  Tájolás:

  álló

  Méret:

  100%

  Margó, élőfej és élőláb fülön

  Margók, mind a négy:

  12,7

  Élőfej és élőláb:

  minden legyen üres