1.1. Frissítési előkészületek

A teendői a következők:

 1. Biztonsági mentés

  A frissítés menetét sokszor teszteltük és maga a frissítés is végez biztonsági mentést. Azért, hogy teljesen nyugodt legyen mindenki, javasoljuk, hogy az egész folyamatot kezdje egy gyors adatmentéssel.

  Csak emlékeztetőül, röviden: indítsa el az Ariadnét, és a Rendszer menüpont alatti Adatbázis mentés parancsot válassza ki.

  Ezután lépjen ki a programból.

  Figyelem

  Ha több egyházközséget is adminisztrál, akkor mindegyikben végre kell ezt hajtani!

 2. A frissítő program letöltése

  A frissítést egy külön program fogja végezni. Ezt ide kattitnva tudja letölteni az internetről.

  A frissítő program neve a AriadneUpgradeInstall_ref20140929_... karakterekkel kezdődik. (A folytatás nem fontos, az időről időre változhat.)

  Ha az Ariadne nem azon a gépen fut, ahol az internetet eléri, akkor a fájlt mentse pen drive-ra vagy cd-re, amellyel át tudja vinni az ariadnés gépre. A letöltés után, még a következő lépés előtt ezt tegye is meg.

  Az internetböngészőktől és azok beállításaitól függően több lehetősége is lehet:

  • ha a böngésző megkérdezi, hogy hova mentse a fájlt, akkor - ha nincs a gépen más rend kialakítva - célszerű könnyen elérhető helyre, a számítógép asztalára, vagy a dokumentumok közé menteni a programot.

  • ha a böngésző felajánlja a futtatást (az Internet Explorer hajlamos erre) és az Ariadne is azon a gépen van, ahol az internetet eléri, akkor választhatja ezt az opciót

  • ha nem találja a letöltött programot, akkor segíthet az internet böngészőben a ctrl+j billentyűkombináció, amelyik megmutatja a letöltött fájlok listáját. Megnyithatja azt a mappát, ahová a program letöltődött, ha a jobb egér gombbal rákattintva a frissítő program nevére.

   Az alábbi ábra mutatja a letöltött Ariadne frissítő programot a Mozilla Firefox böngésző letöltési listájában: