3. Hívek nyilvántartása egyszerűen

A program egyik legfontosabb funkciója a hívek, a programbeli nevén egyháztagok, adatainak nyilvántartása, kezelése.

Az egyháztagok az ún. partnerek speciális alcsoportja. A program szóhasználatával élve mindenki partner, akinek neve van. Általában van címe, telefonszáma is, és lehetnek további adatai, mint pl. honlap, bankszámlaszám, születési dátum, stb.

A partnerek a programban különböző helyeken bukkannak fel. Fizethetnek be pénzt, lehetnek levél címzettjei, illetve kaphatnak feladatot, rendelkezhetnek sírhely fölött.

Az egyháztagok a partnerek annyira fontos részcsoportja, hogy a program külön ablakot szentel nekik. A partnerekről általában és a további fontos típusairól (munkatársak, egyházközségek, elhunytak) a Partner nyilvántartás fejezetben szólunk részletesen.

Ebben a fejezetben megismerkedünk

Tipp

Az egyháztagok kezelése során egyúttal meg fogja tanulni a program általános kezelésének alap fogásait. Ezek más modulokban is hasznosak lesznek, mivel az Ariadne egységes kezelői felülettel rendelkezik.

Az egyháztagokkal kapcsolatos műveleteket az Egyháztagok ablakban találja, amelyet a program menüjének Egyháztagok menüpontjával nyithat meg. Az ablak a következő ábrán láthatóhoz hasonló. Első alkalommal még adatok nélkül, de nemsokára azok is lesznek benne.