VI.2. Egyszerűsített stóla nyilvántartás

Az egyszerűsített nyilvántartás lényege, hogy időszakonként (hetente vagy akár havonta) megadjuk, hogy az egyes szolgálat fajtákból mennyi volt az időszakban, és kik, hány alkalommal szolgáltak.

Az egyszerűsített stólanyilvántartást a főmenüből az Egyházi élet - Egyszerűsített stóla nyilvántartás menüpont alatt megnyíló ablakban végezheti.

Itt megtekintheti a már rögzített adatokat, módosíthatja őket, illetve újat vehet fel az Ariadne általános kezelési metódusa szerint.

Az adatok:

Az ablak felső részében megadható adatok
Egyházközség Amennyiben filiák adminisztrálása is történik a programmal, akkor itt kell megadni, hogy melyik egyházközséget számoljuk el [nem kötelező], listából kell választani
Stóla besorolás a szolgálat besorolása a stóla elszámolás szempontjából. Pl. a mise lehet kétféle is: csendes és orgonás is. kötelező kitölteni, listából kell választani
Kezdete - vége Az elszámolt időszak kezdő és záró napja kötelező, szabályos dátum formájú kell legyen
Mennyiség Azon szolgálatok száma, amennyi az adott időszakban, a megadott egyházközségben a besorolásban megadott volt, és azonos személyek végezték a szolgálatot kötelező megadni. A program által felkínált alapértelmezett érték 1. Kötelező kitölteni.
Az ablak alsó részében megadható adatok. Annyi sort kell felvenni, ahány különböző szerepet betöltő személy szolgált az eseményeken
megbízott aki a szolgálatot végezte kötelező kitölteni, a munkatársak listájából kell választani
stóla szerep a szolgálatot végző szerepe, pl.: harangozó kötelező kitölteni, listából kell választani
mennyiség a megbízott hány alkalommal szolgált. Ez eltérhet az ablak felső részében megadottól. kötelező megadni. A program által felkínált alapértelmezett érték megegyezik az ablak felső részében megadott Mennyiséggel, azonban módosítható.